By: AjaK DiaNa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Thursday, 10-Apr-2008 05:48 Email | Share | | Bookmark
Happy 18th Birthday to Pakcu

 
 
 
Hepi besday 2 u... hepi besday 2 u... hepi besday 2 pakcu... hepi besday 2 u...

Today birthday Pakcu yg ke-18.. Celebrate kecil-kecilan je... beli kek je.. then kebetulan gi celebrate kat umah Tok Cik Jah... tapi present yg paling best yg Pakcu dapat dari nenek ialah handphone baru... Kalah handphone mama.. Kemain lagik...

Pakcu ni adik bongsu mama @ diha's uncle yg slalu sgt menyakat diha.. yang slalu sgt bagi diha nangis pakcu ni la...




Monday, 7-Apr-2008 04:19 Email | Share | | Bookmark
Bowling Match - Bank Rakyat & Proton Edar

Date : 4 April 2008 (Friday)
Venue : One Utama
Time : 8.30 p.m

Proton Edar @ Damansara Damai invited branch mama untuk bowling friendly match. Tapi mama idak la main... mama wakilkan babah.. itu pon mama dengan tak larat, gagah jugak ke OU.. sebab dah janjikan.. itupon dah melarat sampai kul 11 mlm.. kemain seronok bersuka ria.. esoknye pulak babah ada exam...

Nasib baik group babah menang 2nd place.. kalu tak mcm tak bermakna je gi teman n bersorak... dah la sarat tak larat bawak peruts ni...


Quote:
sorry la u alls.. tak byk pix mama snap mase games.. mama dah ala2 tak larat dah.. sakit pinggang ya amats..





Saturday, 29-Mar-2008 14:32 Email | Share | | Bookmark
Maisarah 1st Birthday Bash

 
 
 
View all 5 photos...
Date : 29 Mac 2007
Venue : Desa Pandan

Tq to Aunty Kart coz invited us to her niece Maisarah b'day party.. Maisarah ni daughter Aunty Zarina (adik Aunty Kart).. We usually called her Angah je dari dl...

Party meriah sgt.. food mmg wallah... mama yg mmg dtg ala2 kebuluran.. byk la plak makan.. siap belasah cuppies byk lagi... Diha moody pulak (tak brape sehat...) Ada je yg tak kena... tapi belasah ice-cream sampai 2 cup.. tak malu betul...

Mama dgn muka tak malu mintak tapau cuppies.. pastu Aunty Kart tapaukan pulak mushroom soup n bread... Tq ye... Since we all kenal n best friend since sekolah.. kurang la sket rasa malu mama... coz dah kenal lama ngan family Aunty Kart...



~ Birthday girl (Maisarah) with mummy ~



Sunday, 16-Mar-2008 19:35 Email | Share | | Bookmark
Babah Diha - accident..

Last Friday, mama MC... so, Thursday night we all balik la umah atok at Kajang... so, Friday morning tu, babah pi ofis dari Kajang... Ptg tu babah call mama bgtau dia balik lambat coz kena prepare utk presentation utk Monday... Dinner pon babah makan kedai.. So ok lah.. then dah kul 9.30 pm, mama call babah nape tak balik2 lagi.. coz dah lewat... we all nak memesan burger sebenarnya.. so, babah ckp dia dah nak dah...

Then tetiba dlm kul 10 pm, phone umah ringing... Pak Uda Diha yang pick up.. babah call nak ckp ngan atok.. mama cam pelik, slalu mesti babah akan call mama kat handphone.. ni tak, terus call rumah.. :surprised: mama tgk atok kelam kabut, mama dah suspend.. Pak Uda ckp babah accident..

Mama terus call babah... Diha time tu dah nangis2.. atok n Pak Uda dah pegi tgk babah.. Babah accident kat highway Sg. Besi kat depan TUDM tu.. alah, kat flyover yg org ckp berhantu tu.. yg byk kereta jatuh n terbabas tu.. Ada satu minah ni pakai Savvy dah langgar kereta babah... Tak tau camne dia leh langgar side belakang kanan, then kereta babah berpusing 180 degree.

Babah inform mama, dia ok its just dia terkejut je.. tetiba je bunyi dummm.. hentam kereta dia.. Alhamdulillah, kereta dia stop bebetul tepi divider tu.. kalau babah tekan brek, rasenye leh melayang n mama tak tau nak ckp mcmane.. Babah kate minah tu bwk laju, then dia rase minah tu dah mcm terbabas kat longkang kecik tepi2 highway tu.. then bile dia nak elak, tu yg langgar babah tu..

Kereta minah tu depan teruk.. Kereta babah, tayar belakang kanan pecah, bumper, tempat minyak, pintu belakang kanan & arm kemek teruk... memula ingat nak settle luar je, tak payah report polis.. Minah tu tak pikir panjang, terus nak claim insurance... gaknye dia fikir, kereta dia pon teruk nak kena bayar.. lagi nak bagi duit betul kereta babah... So, we all takde problem, claim je la insurance dia.. ape pening2..

Babah sampai umah dlm kul 1 gitu la... Syukur tgk dia takde pape.. Tapi tangan dia je mcm lenguh2.. ye la, dah terhantuk kat kereta masa pusing...

Esoknye, babah pi klinik.. tkt jugak coz tangan sakit.. ingat nak wat x-ray skali.. then doc ckp takde pape.. actually leher babah mcm terkehel.. so, effect dia kat tgn.. doc bagi babah MC... Harapnye babah cepat sembuh n kuatkan semangat... kalau tak baik, sape nak drive? mama time2 ni dah sarat.. nak drive mcm dah tak larat je..

Bile tgk babah tu, mcm nak marah coz balik lewat... tapi nak wat mcmane, benda dah jadi... ape2 pon mama n Diha love u babah...




Wednesday, 12-Mar-2008 21:54 Email | Share | | Bookmark
Kenapa mama bakal kena c-sec lagi????

 
Mama rase mesti ramai yg dok tertanye2 nape la mama kena c-sec this time kan? Actually, start mase 1st pregnancy lagi... Every time gi check up mase diha dulu, mama slalu tanye doc normal or ceaser? doc ckp so far nampak mcm normal.. then mase dah nak masuk 8 mth tu.. doc kate weight mama makin naik.. dia suh mama control makan.. so, control la... dia ckp bb kecik.. mama yg besar..

Then lagi 2 weeks nak due, doc ckp actually bkn mama yg besar, bb yg besar... then doc ckp silap2 kena ceaser... so, bile dah mcm tu, check up mama makin kerap.. setiap kali tu doc asik kena seluk tang bawah tu... 1st kena seluk, ok la.. gynae laki2.. dia ckp bb tak turun lagi... 2nd time seluk, gynae pompuan.. mak aii sakit ya amats... dia still ckp bb lum turun lagi..

Last check up kena time due date.. gynae laki2 plak seluk.. bb masih tak turun n bwh tak bukak lansung... so, doc bg keputusan mmg kena operate... no choice... bile dah selamat ceaser, mmg betul la.. Diha keluar 3.98kg... besau betul.. tapi beli dah besar, jadik kecik plak...

2nd bb ni plak, doc ckp benda yg sama.. skang ni pon doc ckp bb ni dah besar... 33 weeks, berat bb dah 2.3kg.. doc ckp mmg besar... hi chances for c-sec.. bersedia je la..

Quote:
skang ni pon mama dah tak larat nak bwk perut... bile dok lama2 kat ofis, mmg tak comfortable lansung.. itu tak kena.. ini tak kena.. alhamdulillah.. sume brg2 bb dah ready.. beg pon dah ready dlm kereta.. tak beli byk pon brg bb.. sebab ape tak banyak? mmg doc ckp bb boy.. tapi mcm takut plak bile kuar nanti girl.. so, mama beli baju yg boy n girl leh pakai..



~ sekadar gamba hiasan ~


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net