By: AjaK DiaNa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Monday, 21-Apr-2008 06:59 Email | Share | | Bookmark
Mama punye cerita...

Today is my 6th day of my confinement... TQ to my beloved hubby yg buat 1st entry for our new bb boy.. Kalau tak, hari ni la baru mama nak announce pada u all sume... Babah bosan tahap gaban la tu kat hospital n sib baik kat hospital ada wifi.. babah belasah surfing la everyday.. TV plak hospital buat centralised.. bosan asik tgk channel yg same je every day..

As for today, mama baru start urut.. Oh, ye.. utk info u all mama cnfm c-sec disebabkan reason dia bb yg besar.. So, urut2 ni mama buat yg atas2 dl.. perut tak berape nak usik lagi.. Coz this is my 2nd time operation, pengalaman kali kedua ni lain sket n lagi teruk dari Diha dl.. Masa time doc nak japp epidural tu, tak sakit.. tapi lagi beberape minit b4 operation start, mama dah rase loya n nak vomit gile2.. tapi mama tak tau camne doc buat, mama tak jadi vomit.. Mase operation, mmg tak rase pape.. Right after operation, bile dah transfer kat bilik, mama loya, muntah2 n gatal satu badan... doc ckp quantity of ubat dlm epi kali ni byk sket dia letak... so, doc terus bg mama ubat tahan gatal n ubat tido.. so, 1st day tu mama tido sepanjang hari.. sib takde tetamu2 yg dtg.. kalu tak, mmg tgk mama tido je la.. Yg paling tak tahan tu, bile asik vomit.. hui.. mane tahan.. terasa la kat tempat operation tu.. tapi tak la sakit..

2nd day, mama mmg dah tak sabar nk bangun n berjalan.. after nurse bukak salur kencing n drip, terus la mama gagahkan diri bangun n jalan... lega nak mampus.. seharian baring, sakit pinggang ya amats la... 2nd day sampai last day, mama menerima ramai tetamu n tq sebab meluangkan masa menjenguk2 org beranak ini..

Malam last kat hospital, mama tak leh nak tido lansung.. pinggang rasa nak patah sgt2.. sakit sampai nk menangis.. nak tido mengiring, tak leh.. kene menelentang.. so, kejap mama duduk.. tido sambil duduk.. agak2 dah tak larat, baring balik.. then tido duduk balik.. Kali ni punya sakit pinggang sangat la teruk..

Kalau time Diha dl, 5th day mama dah pakai bengkung n sakit tak sgt.. tapi this time mama rase tak berani lagi.. rasa bisa n sakit still ade.. so, aunty yg urut mama tu pon advice jgn pakai bengkung lagi.. tunggu 2 @ 3 minggu baru pakai.. as for now, mama pakai girdle je la bg nak sokong perut ni.. Al-maklum la.. bila dah operation kali ke-2 ni n at the same place, mesti la lain sket rase.. Mama tak tau la pulak pengalaman mommy2 lain yg operation tu.. Tak tau la camne nak beranak kali ke-3 nanti.. ngeri rasenye..

Tapi Alhamdulillah... semuanye dah selamat.. baby pon sehat nampaknye.. tembam bam bam macam mama dia jugak.. Bila dpt boy ni.. minum kuat skali.. bila time lapar tu, nangis tak hengat..


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Entry baby n his Kak Long kat rumah, mama letak later.. ni tgk la pix kat hospital dulu ek?




~ cert from hospital.. father n mother thumb print & baby foot print ~

~ diha & atok ~


Wednesday, 16-Apr-2008 09:42 Email | Share | | Bookmark
Baby boy.....

 
 
Alhamdulillah... Diana selamat melahirkan bayi lelaki melalui kaedah c-sec.

Jantina : lelaki
Berat : 3.97 kg
Tarikh : 16/4/08
Masa : 10.03 pagi
Tempat : Kg Baru Medical Centre (KBMC)

Terima kasih kepada kawan-kawan yang menghantar ucapan tahniah melalui sms. Terlalu byk sms diterima tak sempat nak balas. Terima kasih.




Monday, 14-Apr-2008 08:41 Email | Share | | Bookmark
Happy 29th Birthday to My Beloved Husband

 
 
 
View all 4 photos...
Today is Abdul Razak aka Ajaq aka Sayang aka Babah birthday...

Sorry, Yang tak sempat nak pi beli present pon... Nanti kite pi beli same2 la ek?

Semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki hendaknye...

Mama, Diha & coming adik love u 4 ever n ever...






Quote:
This is my last entry b4 mama deliver.. Hopefully sumenye selamat hendaknye.. Insyallah.. Mintak maap pada semua kalau mama ade silap & salah sepanjang perkenalan di FP ni.. . After this is my new entry with my new baby..


Sunday, 13-Apr-2008 19:16 Email | Share | | Bookmark
Bowling Match lagi...

 
 
 
View all 27 photos...
Date : 12 April 2008
Venue : Pyramid Mega Lanes, Sunway Pyramid
Time : 8.30 am - 2.00 pm


This time Kelab Kebajikan kat ofis mama anjurkan bowling match.. All family members join this games.. sumenye sgt sporting.. Tak sangka seawal 8.30 am dorang dah sampai kat Sunway Pyramid dgn kedai2 kat dalam tu still gulap gulita lagi... Meriah n rasa nak runtuh pulak Mega Lanes tu dgn suara team members yg riuh rendah...

Team babah tak menang pon.. tapi still la dapat hampers... But ok la.. at least boleh merapatkan lagi silaturrahim antara ahli2 keluarga yg lain... Next is Family Day pulak.. tapi rasenye mama tak dpt nak join sebab still dlm confinement lagi...



~ team babah yang tak menang... ~


Saturday, 12-Apr-2008 05:57 Email | Share | | Bookmark
Makan-makan b4 mama menjalani sesi 'Pantang'

Mama ni bile2 mase je akan meletops .. So, b4 mama masuk alam confinement nanti, byk la food yg mama nak kene pantang.. . So, bagi tak menghampakan mama, babah bwk la mama gi carik foods yg mama nak makan wat kali terakhir ni..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sari Ratu Restaurant, Desa Pandan, KL

Indonesian food (Nasi Padang)... mmg mengancam.. Price quite expensive tapi rasa wallah... sehingga menjilat jari.. mama n babah menambah nasi sampai 2 kali.. mama rekomen Ais Teller'.. mama rase pas ni leh pegi lagi... mahal takpe janji puas hati...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nasi Lemak Kukus Hot Station, Taman Kosas Ampang

Teringin nak makan nasi lemak kukus kat Taman Kosas ni.. terus ajak Babah gi makan... slalu dok makan nasik lemak kat Kg. Baru tu.. belakang Kelab Sultan Sulaiman tu.. (Betul ke tak ek? )



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The Manhattan Fish Market Restaurant

Sebenarnya mama lama dah tak rase Garlic Butter Mussels dia... Tapi bknnye makan banyak sebenarnya.. ngado2 nak rase je... alih2 babah belasah bagi abis..




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
J.Co Donuts & Coffee

Ni pon terasa nak makan gak... belasah beli sampai 2 dozen... punye la tamak... babah pon mengikut je la ape yg mama nak makan.. dalam pada tu jugak, dia pon teringin same tapi cam taknak ckp la ngan mama kan...



Quote:
Sume benda yg mama teringin nak makan, rasenye time pantang payah n takleh lansung la sentuh.. lagi2 dengan mama yg akan di'ceaser' ini... Mama cube la memenuhi kehendak mama ni b4 meletops.. kalau sempat, boleh letak entry food terbaru lagi... Lantak la ape org nak ckp.. janji mama puas hati.. bukan guna duit dorang pun.. duit sendiri jugak kena keluar..


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net