By: AjaK DiaNa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 7-May-2008 12:27 Email | Share | | Bookmark
Diha & Afiq @ home...

Afiq hari ni dah masuk 22 hari.. Alhamdulillah, dia dah tak nangis mcm entry lepas yg mama bgtau.. Mcm dah dengar kalau org panggil nama dia.. Minum susu mmg kuat.. Kalau jaga je, mesti nangis n tak sabar2 nak susu...

Diha ni mama geram betul dgn dia.. Kalau dia dah kat depan tv, dia akan mintak kite bukak channel Ceria or Playhouse Disney.. Jangan harap la kalau kite nak tgk cerita lain.. Kalau tak bagi, menangis2.. Sampai mama pon dah boleh hafal lagu2 kat channel tu..

Mama so far dah sehat.. Tapi sakit pinggang still ada.. Kalau malam especially.. Mcm menyucuk2 dibuatnya.. Epidural punya pasal.. kena la tahan selama-lamanya.. Mama dah bosan dok umah.. tunggu this 15th May.. Mama n Afiq ada check up.. mmg carik peluang la kan..


~ Afiq @ day 19 ~


~ Afiq & Diha @ day 22 (latest) ~


Friday, 2-May-2008 01:03 Email | Share | | Bookmark
LeSportsac Beg..

Entry ni mama tujukan khas untuk Aunty Hana..
Mama story2 kat dia, bag ni mama beli 1 day b4 mama deliver Afiq..
Kirenya bag baru untuk bawak ke hospital.. (semata-mata kan?)
Sakan betul shopping bag.. Pantang tgk je mama ni..
So, Hana.. layan je la ek?



Tuesday, 29-Apr-2008 11:36 Email | Share | | Bookmark
Afiq @ 14 days : Diha @ Kak Long Rajin

 
 
 
View all 8 photos...
Today genap Afiq 14 days at home.. Hadui la.. pening kepala mama.. Ni la dugaan utk mama n babah time malam.. Afiq bangun kul 12 mlm.. then tanak tido2 sampai la kul 2 gitu.. pastukan, bukan dia nak baring tau.. dia nak suh kite dirikan dia.. mcm2 tak kena.. dia mcm tahu je.. agak2 dah kul 2.30 pg tu.. baru dia start nak tido.. bile siang no problem.. tido je keje nye.. 3 jam skali bangun susu...

Diha plak sgt la rajin lately ni.. tolong nenek lipat baju adik la.. pandai mengasuh adik.. mama ala2 percaya gak la kat Diha.. Kalau dia berdua dgn adik, dia takkan kacau adik.. so far so good la..
Kalau dulu, asik nak tido dgn nenek.. skang ni nak tido dgn mama pulak..

Mama pulak dah start turun bawah.. dah 2 weeks asik duduk atas je.. bosan nak mampus..Bile time makan je, ade org akan hantar makanan..Kesian pulak rase.. Bile turun bwh, mcm2 dah boleh buat.. boleh la mama tolong nenek buat keje ringan2 tu.. So far, param & pilis tu mama still rajin nak pakai.. Time Diha dulu, 3rd week dah maleh nak pakai.. mcm tak sempat nak pakai pon..



Quote:
Hana, tq la sesangat.. baju yg ko bagi tu sgt berguna time2 panas ni..


Friday, 25-Apr-2008 12:02 Email | Share | | Bookmark
Mama, Diha & Afiq...

Mama
Mama dah abis berurut.. Lega rasa badan yg sengal2 ni.. Badan rasa ringan sgt..Tidak la kurus tapi ringan je.. Mcm2 ubat la mama makan.. dari ikan haruan fresh, Pati Ikan Haruan, gamat la.. ubat bersalin S**da*u Ti**i n jamu.. Bedal je la.. Janji baik lukaku ini...

Tak tau pe benda nak wat, mama telah membeli buku Ensiklopedia Perbidanan Melayu.. Ok gak la buku ni.. info2 yg kite tak penah nak amik tau..

Cuma mama nak tanye la, slalu orang byr org urut brape ek sehari? Aunty yg urut mama tu, jiran sebelah umah nenek.. dia kate bagi je brape2.. Dia urut just nak tolong n ikhlas.. ni yg mama tak sedap nak dengar ni..

Diha

Diha skang ok.. dah tau ada adik kan.. Memula dl ada gak merajuk2.. Nak perhatian.. Punye la marah kalau ade sape2 nk bwk balik adik.. Skang dah leh tolong mama.. Paling takut kalau adik nangis.. dia ckp takut.. Pastu kalau adik nak minum susu, dah pandai letak towel kat bwh dagu adik..

Afiq

Afiq lak punye la cerdik.. After minum susu, mesti nak kite dodoi dia dulu.. Kalau mama letak terus atas katil, mesti dia merengek.. so, mama kena tunggu dia lelap then baru letak atas katil.. Afiqkan keluar aritu 3kg ++, kepala punye la kuat.. slalu angkat2 lagi.. Malam jaga 2 kali.. kul 2 am then 4 am.. Siang plak, every 3 hrs mesti jaga utk susu..



Tuesday, 22-Apr-2008 14:41 Email | Share | | Bookmark
Our new family member... Day 7 at home...

Ni la our new family member...
Nama dia dengan rasminya we all baru register today kat JPN...


So, we proud to annouce... MUHAMMAD AFIQ BIN ABDUL RAZAK




~ kak long & adik ~







[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net