By: AjaK DiaNa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 30-May-2008 08:12 Email | Share | | Bookmark
Yahoooo....!!!!! Dah abis pantang.... !!!!

Mama dah abis pantang... mama buat 44 days je.. Some people buat 45 days.. tak kesah la kan, janji selesai semuanya.. this time i enjoyed my confinement very much... ala2 pantang bersungguh la katekan.. tapi tak pun kurus

mesti shopping mall dah tak sabar2 nak tunggu kehadiran mama... Tungguuu!!!!!


Quote:
Preview untuk Majlis Cukur Jambul Afiq my photographer dah upload kat FP dia.. Kalau nak tengok, pi la FP Ladyct


Tuesday, 27-May-2008 22:36 Email | Share | | Bookmark
Afiq new look...

Rambut Afiq telah selamat di'botak'kan oleh atuk..

BEFORE



AFTER



Sunday, 25-May-2008 06:45 Email | Share | | Bookmark
Ragam D!ha & Af!q | Majlis Cukur Jambul Muhammad Afiq (Part 1)

 
 
 
View all 38 photos...
Afiq : nangis malam dah kurang but still nangis lagi.. mama n babah dah hilang punca tak tau camne nak buat lagi.. melainkan pujuk aje la.. perangai baru dia kali ni setiap kali nak tido, tak main baring2 sambil dodoi2 ni.. nak kena timang2 dl sampai mamai then baru leh baring kan dia either kat dada or tangan.. mama rasa, lengan mama ni mcm semakin mengecil pulak sebab dok menimang afiq.. dah kurang mengelebeh lemak2 kat lengan ni.. tapi mcm bgs jugak, boleh exercise.. .. mama bagi afiq tido meniarap skang ni coz kurang sket dia terkejut2 n lebih lena..

Diha : kak long dah mcm baby la pulak.. everytime minum susu, nak kena letak handkerchief bwh dagu.. takut susu meleleh.. mcm afiq la pulak.. setiap kali time susu afiq, dia pon kene minum susu jugak.. nak lumba dgn adik siapa abis susu dulu..


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Majlis Cukur Jambul Muhammad Afiq

Buat kat rumah parents mama kat Taman Bukit Meringin, Kajang. Majlis ni mama n babah panggil sedara-mara, neighbours n close friends mama n babah... Photo tak berapa banyak sangat coz mama snap mane2 yang patut je.. Kite tunggu photos from our photographer. Mama akan buat entry lain. So, ni je pix yang sempat mama snap...

The Preparation

~ bersungguh2 diha tolong mama packing sweets ~


~ the gift to the guest, sweets & tray for cukur jambul ~

The Day (before starts)

~ anak bujangku ~


~ my anak dara & anak bujang ~

The Day (after majlis)

~ our close friends ~


~ kakak n adik kepenatan ~


~ afiq with his cousins.. hugo arizz & nurathirah. they all ni sebaya. Ada 2 lagi cousins afiq yg same year, rania hanim & nur afifah.. tapi mama leh lupa nak snap photo.. ~


Friday, 16-May-2008 15:49 Email | Share | | Bookmark
Our 1 month Muhammad Afiq

Alhamdulillah.. Afiq dah 1 month hari ni.. mama n Afiq gi check up at KBMC.. Afiq gi jupe Paed utk his 1st jap n mama jupe O&G utk post natal check up.. Mama lah orang paling seronok skali coz dah lama tak keluar rumah.. Pastu dah sebulan mama tak naik kereta.. Ala2 seronok tak terkata la pulak..

Pastu siap ajak babah gi Semua House coz mama nak beli kain kat Maya utk baju Annual Dinner ofis mama this end of June lagik.. Sakan jugak nak pi berjalan tu.. Macam dah sehat je..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afiq : So far, malam still nangis lagi.. mama n babah still tak cukup tido.. mama dah cnfm dgn doctor bkn colic tapi budak2 mmg sesetengahnye mcm tu.. 2 @ 3 month dia akan ok.. tapikan siang tido no problem but malam je mcm2 cara kena buat nak bagi dia tido.. Kalau salah cara, merengek la dia.. His weight : 5.29kg.. (patutla tangan mama lenguh bile dukung afiq.. berat dia naik double..)

Diha : Kak Long semakin hari semakin rajin tolong mama.. Kalau org nak ambil adik bwk balik, nangis2 tak bagi.. dah kata anak girl kan, semakin nak melawa.. everyday baju dia nak pilih sendiri.. pastu curik2 pakai lip gloss nenek.. tengok2 je bibir dia dah berkilat je... Skang ni everyday nak suh ikat rambul stail cerita 'Bella' TV3 tu...

Mama : 14 days to go utk melepaskan hari pantang.. mama dah semakin aktif buat keje.. tapi still tak buat keje berat2 la.. tolong nenek buat apa yg patut.. Sakit pinggang still ada especially time malam.. Nak buat camne ek? Tadi doc check kat tempat operation, Alhamdulillah takde problem malahan cantekk lagi lukanya..









Wednesday, 14-May-2008 14:59 Email | Share | | Bookmark
I have been TAG..

Mama kena tag pulak dgn Ina (Ibu AZs).

Quote:

The rules:
1. Link to your tagger and post these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog

mama pantang tgk umah bersepah.. mesti org kat rumah tu akan kena marah especially babah. Rumah mesti nak bersih n kemas..

paling suke shopping kasut n beg.. stok beg n kasut berlambak kat umah dah boleh buat kedai.. beli je sampai lupa nak pakai sebab banyak sgt..

takut nak drive kete besar.. mama bwk la Kancil mama tu.. sebab penah accident dgn kete besar.

muka mama ni bile tgk live nampak sombong ya amats.. tapi realitinya tidak.. sebenarnya bile dah start borak, lambat nak stop

Suka jalan2 carik makan, carik barang, makan angin n segala yg berkaitan dgn jalan2 lah..

Mama ni jenis kalau cakap sekali, make sure org paham n dengar.. tak suka nak ulang2.. kalau mintak ulang, akan hangin... (babah slalu kena)

Dah kawin ni pon still keluar berjalan sama2 dgn family.. Tapi bukan babah yg drive.. atok yg drive.. we all dok belakang..

So, the next 7 friends, mama pilih...
1. Yus
2. Mai
3. Iena
4. Nurul
5. Julie
6. Hana
7. Idida



[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net